maandag 2 juli 2012

Plaatselijke sufferdje


Eerst een korte dienstmededeling. Cahier een beetje omgebouwd de afgelopen weken. Een bredere bladspiegel aangemaakt, daarmee een groter lettertype in gebruik genomen. Een informatieblok Veel gelezen blogberichten op Cahier aan de rechterkolom toegevoegd en ook de Blogroll wat uitgebreid met enkele andere weblogs van derden. Maak daarnaast ook dankbaar gebruik extra faciliteiten die Google als host aanbiedt. In dat kader ook een zeer eenvoudige Google website aangemaakt ter ondersteuning van dit digitale notitieboek.

Deze week ga ik weer in de weer met verder aanzwengelen en stimuleren van vrijwilligerswerk ter wille van belangenbehartiging van specifieke doelgroepen. Daartoe werd op 20-6-2012 een oproep gedaan in de Rotterdamse Havenloods: Vrijwilligers behartigen de belangen van ID’ers. Daar kwam wel enige respons op. Dat resulteert natuurlijk in een aantal actiepunten. Twee maanden geleden werd een vraaggesprek in tijdschrift Sociaal Bestek afgedrukt om een aantal zaken onder bestuurders en ambtenaren nader onder de aandacht te brengen: Oproep aan werkgevers, werknemers, UWV en gemeenten: Werk samen aan regionale, vraaggerichte aanpak! Het spreekwoordelijke aan de weg timmeren op meerdere fronten tegelijk.

Volgende week het laatste deel van een interessant vijfluik over de (Nederlandse) verzorgingsstaat (bestaat die nog?), aangeboden door de niet onverdienstelijke omroepstichting Human. Het TV programma draagt de naam Filosofisch Kwintet. Hier meer over dat interessante vijfluik. De eerste twee afleveringen, De Verzorgingsstaat & Arbeid (24-6-2012) en De Verzorgingsstaat & Uitvallers (1-7-2012) vallen via die webpagina reeds terug te bekijken; deel 3 zal gaan over De Verzorgingsstaat & Europa (8-7-2012); deel 4 over De Verzorgingsstaat & Zorg (15-7-2012) en deel 5 over De verzorgingsstaat & Onderwijs (22-7-2012).

Ondertussen blijf ik, zoals ik al eerder op Cahier te kennen gaf, de EU en EMU perikelen juist ook in breder verband nauwlettend volgen. Gaat me nauw aan het hart. Neem de komende tijd ook steevast mijn e-reader weer mee als ik op stap ben. Staat het complete werk van Rudolf Steiner op. Update (voor mezelf) anno 2012: zal in de Gesamtausgabe onder andere zoeken op trefwoorden Natie, Nationaalstaat, Imperialisme enzovoort. Volkszielen, volksgeesten en andere wezens uit de geestelijke hiërarchieën betrek ik in gedachten ook bij deze onderwerpen. Zeker wel. Ridzerd van Dijk noteerde daarover vandaag op zijn weblog Aquarius weer een ijzersterk Steiner citaat: Sociale hervormingen mislukken als de mensen zichzelf niet hervormen.

In het huidige weeknummer van Groene Amsterdammer wordt op de schijnbaar eindeloze Europese verwikkelingen een hoofdaccent gelegd.


Muziek

15 opmerkingen:

 1. Wat houd jij je met interessante dingen bezig, John! Ik merk nu dat ik De Havenloods al een tijdje niet meer krijg, zodat ik het artikel over jou gemist heb. En tijdschrift Sociaal Bestek zou ik al helemaal nooit onder ogen hebben gekregen. Van mij mag je wel vaker op je weblog over de vorderingen op dit gebied berichten. Hoe zit het met de politiek, heb je in deze nog wat aan gemeentelijke partijen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij mij wordt De Havenloods ook niet meer bezorgd Michel. Wordt tegenwoordig niet meer in alle wijken rondgebracht. Hangt van de deelgemeente af, denk ik. Woon zelf in Rotterdam-Zuid, Afrikaanderwijk/Kop van Zuid. Moest hem ophalen bij deelgemeente Feyenoord. Sociaal Bestek is inderdaad een (vak)blad dat je niet snel in de vrije verkoop zult aantreffen. Wel onder andere in wachtruimten van gemeentelijke instellingen enzovoort. Fijn dat het je interesse heeft. Zal er en passant in de loop van dit jaar vaker aandacht aan besteden. Soms kunnen gemeentelijke partijen inderdaad wat betekenen, hoewel (uiteraard) gemeentelijke deelbelangen en partijbelangen regelmatig toch juist ook een belemmerende factor kunnen vormen. Vergt naast laveren, zeker ook strategisch opereren en waar nodig ook formele en inhoudelijke strijdvoering.

   Verwijderen
  2. Trouwens wat Boardman betreft: trof gisteren, jij had het misschien al opgemerkt, een uitgebreide lezing van hem aan, in de vorm van een video-presentatie, over Kaspar Hauser (duur: 2 uur en 39 minuten), zie: Video: Kaspar Hauser – Child of Europe (Threeman.org, 1-7-2012; klik aldaar aan afbeelding Kaspar Hauser) en/of Kasper Hauser - Child of Europe - Terry Boardman - Full Version (Youtube, 30-6-2012)

   PressEurop is trouwens ook wel een aardige website als het gaat om verslaggeving en opnievorming over EU en EMU zaken. Biedt vertalingen naar het Nederlands uit diverse Europese dagbladen en tijdschriften; ook wel die van buiten Europa als ik het wel heb. Kon het vandaag niet laten om een kort commentaar te schrijven onder het artikel: EU-referendum, Cameron trapt er in (The Independend, 3-7-2012)

   Verwijderen
  3. Goed bezig als ik dit allemaal zo lees.

   Groetjes,


   Leonie

   Verwijderen
  4. Het is vaak erg zoeken en tasten. Maar samen met de anderen doe ik mijn best.

   Groet,
   John

   Verwijderen
 2. Ziet er goed uit. Nadeel van deze nieuwe bladspiegel is wel dat men niet meer meteen het hele beeld op het scherm heeft, tenminste bij mijn computer niet. Ik moet nu om het rechtergedeelte te zien naar rechts scrollen. Dat is echter opgelost als ik terugzoom van 100% naar 75%. Dan zijn echter de letters erg klein, vooral in het reactievak.
  Verder heb ik even het stukje gelezen over je vrijwilligerswerk voor ID-ers. Leuke foto ook. Je staat er patent op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat het in de smaak valt bij je Ridzerd, maar wel jammer dat het niet op het beeldscherm van jouw computer past. Hoeveel centimeter, respectievelijk millimeter scheelt het? Als dat niet al te veel is, kan/zal ik het misschien inkorten. Momentele breedte gehele blog is 1220 pixels; van rechterzijbalk 360 pixels (weet niet hoe dat zich tot centimeters en millimeters verhoudt). Hoe groot is trouwens jouw beeldscherm? Die van mijn huidige (nieuwe) laptop 15,6 inch.

   Fijn ook dat je het Havenloods stuk gelezen hebt. Patent? Dank je. Mag echter wel weer wat meer gaan wandelen om wat overtollige kilootjes kwijt te raken.

   Verwijderen
  2. Trouwens Ridzerd, loop jij bij Antroposofie in de pers tegen hetzelfde probleem op of past de bladspiegel van Michels blog zich automatisch aan aan het formaat van jouw beeldscherm?

   Verwijderen
 3. O, dus je hebt al een nieuwe laptop. Dat had ik je vanmorgen nog willen vragen, maar toen ben ik het vergeten. Je had voorheen wel 2 of 3 krakkemikkige laptops als ik mij goed herinner.
  Nee, bij Antroposofie in de pers is alles goed. Daar zit onder de blog ook niet zo'n horizontale balk waar je over kunt scrollen. Bij die van jou zit die balk wel en daar zit dan rechts in die balk een wit stuk van 4,5 cm waar ik dan die balk over kan verplaatsen. Ik zie dus , als ik niet scroll ongeveer 4,5 cm van de rechterkant niets. Het wordt gecompliceerd, maar laat verder maar John, het is geen probleem om even naar rechts te scrollen. Mijn beeldscherm is een desktop van 17 inch. Op mijn tablet krijg ik trouwens wel je blog direct helemaal in beeld, alleen zijn de letters dan tamelijk klein. Wel goed te lezen, maar als ik het beeld wat vergroot met de vingers, dan moet ik wel schuiven van links naar rechts om alles te zien. Dat is echter voor een tablet bij heel veel internetsites zo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien heeft het dan met je scherminstellingen en ingestelde resoluties op je 17 inch scherm te maken Ridzerd? Nou ja, ik weet het ook niet. Antroposofie in de pers is éénkoloms, dat vereenvoudigt wellicht de aanpassing aan alle beeldschermen? Ja ik laat het toch maar zo, maar ga wel aan mijn zwager vragen hoe Cahier bij hem uitpakt op zijn laptop en desktop. Wil in ieder geval niet dat het bij veel mensen zo is zoals bij jou.

   Verwijderen
 4. Ik heb voor proef gekeken bij een stuk of 6 verschillende blogspot sites. De meesten hebben geen balk onder, maar deze wel. Daar moet je zelfs nog veel meer naar rechts scrollen dan die van jou.

  http://eenvoudigleven.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alleen als je naar rechts scrollt bij die eenvoudig leven blog, dan staat er niets op. Nu sorry, het wordt nu allemaal wel gecompliceerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ridzerd, op mijn 15,6 inch scherm zie ik alles direct staan bij aanklikken en oproepen van de driekoloms blog Eenvoudig leven. Desondanks is daarbij dan echter ook bij mij een onderbalk verschenen, waarmee ik naar rechts kan navigeren op Eenvoudig leven, die dan vervolgens een overbodige loze witruimte laat zien. Vind het zo vreemd dat jouw bredere beeldscherm van 17 inch, 1,4 inch breder dan die van mij, mijn twee koloms blog niet 'aankan' en mijn 16,4 inch wel. Nou ja, we komen er nog wel uit; we komen er nog wel achter. Dank je voor je feedback en behulpzaamheid.

   Verwijderen
 6. Het kan ook met je brouwser te maken hebben die je gebruikt, en de taal waarin de site gebouwd is. Ridzerd probeer een andere brouwser en kijk hoe het er dan uit ziet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aan de hand van jouw suggestie heb ik zelf even gekeken Haike. En inderdaad bij sommige andere browsers valt het anders uit. Bij Chrome, Internet Explorer en Opera valt de bladspiegel (beeldspiegel) van Cahier enkele centimeters breder uit dan die van Firefox. Firefox is de brwoser waarmee ik doorgaan surf. Maar ook bij die andere browsers past Cahier goed op mijn beeldscherm; geen dwarsbalk of iets dergelijks. Wel valt bij die drie het formaat van de leesletters wat groter uit, ook in de rechterkolom, en dat vind ik juist wel prettig.

   Hou het er voorlopig maar op dat Ridzerds beeldscherminstellingen wat ruimer staan afgesteld bij zijn desktop.

   Verwijderen

Overzicht van alle blogberichten op Cahier - Nieuwer bericht boven en ouder bericht onder

2019

Perseus en Medusa – 13 juli 2019

Open letter to Jules Evans – 30 juni 2019

Realy Only Fantasy? – 21 juni 2019

Tech & Spirit – 2 juni 2019

Over liefde en vrijheid – 24 mei 2019

Origin and purpose of Evil & Function of Self-Love – 13 mei 2019

Agens, 10 mei 2019

Diary: Evil, Knowledge and Courage – 3 mei 2019

Folk – 19 april 2019

Gemeenschap – 8 april 2019

Closure – 1 april 2019

Distantie en existentie met monoloog en dialoog – 29 maart 2019

Beweging – 22 februari 2019

Geplande publicatie bij Schrijfbureau Bewustzijnsziel – 15 februari 2019

Gratis Google voorzieningen op de tocht – 1 februari 2019

Eerbiedigende aandachtigheid – 31 januari 2019

Verborgen werkwoord: ontkenteren - 21 januari 2019

Philosophy, Spiritual Activity and Christianity – 14 januari 2019

Lemniscaat – 11 januari 2019

Modern Soul and Struggling Psyche (Mind) – 1 januari 2019

2018

My initiation and moral development – 14 december 2018

Music and ethics – 7 december 2018

Energy – 23 november 2018

Geestelijk ontwaken – 9 november 2018

Freedom and Spiritual Activity – 29 oktober 2018

Intuitions – 24 oktober 2018

Settle – 24 september 2018

De agenda die niet geschreven werd – 21 september 2018

Ecstatic or grounded – 10 september 2018

Ragnarok – 27 augustus 2018

Nietzsche’s Philosophers of Perhaps – 19 augustus 2018

Pensées – 11 augustus 2018

Dixit – 10 augustus 2018

Bestemmen – 6 augustus 2018

Antroposofen en politiek – 16 juli 2018

Cup of Tea – 2 juli 2018

Fresh – 22 juni 2018

Mind You – 13 juni 2018

The Opposite of Brexit? – 21 mei 2018

Consciousness Soul – 7 mei 2018

Small experience – 30 april 2018

Still – 16 april 2018

Een paasgedachte - (Parsifal - Deel 9) – 2 april 2018

Beware – 26 maart 2018

Vrijheid en deugd – 12 maart 2018

Forces & Creatures – 31 januari 2018

2017

Self-respect and development – 19 december 2017

Grace – 6 december 2017

Virtues – 4 december 2017

Oh Well – 23 november 2017

Kennistheorie – 10 november 2017

Filosofie, wetenschap en antroposofie – Deel 5 – 13 oktober 2017

Europe & Memoranda – 10 oktober 2017

Filosofie, wetenschap en antroposofie – Deel 4 - 29 september 2017

Ready to go again! – 28 september 2017

Keep up the pace – 11 september 2017

Filosofie, wetenschap en antroposofie - Deel 3 – 31 augustus 2017

Filosofie, wetenschap en antroposofie - Deel 2 – 28 augustus 2017

Dienstmededeling over deel 2 van meerluik – 21 augustus 2017

Filosofie, wetenschap en antroposofie - Deel 1 - 14 augustus 2017

Kelk – 7 augustus 2017

Wishes and embodiments – 3 augustus 2017

Foreshadowing – 31 juli 2017

Schimmenrijk – 24 juli 2017

Faust & Helena – 17 juli 2017

My Way – 10 juli 2017

Independent – 3 juli 2017

Wetenschap en ontwikkelingswegen – 27 juni 2017

Perceptie en oude windselen – 26 juni 2017

Memories – Friendship – 19 juni 2017

Volle teugen – 12 juni 2017

Society: human predestination or self-determination – 5 juni 2017

Innerlijke vrijheid – 29 mei 2017

Purify and Enlighten Someone – 22 mei 2017

Nature and nurture from a inner perspective – 15 mei 2017

Brief Message – 13 mei 2017

Opklaring - 11 mei 2017

Inside, outside, upside down – 8 mei 2017

Zien – 6 mei 2017

On-of-a-kind (Parsifal – Deel 8) – 1 mei 2017

Perceptie – 27 april 2017

Instignatie en initiatie – 24 april 2017

Zelfbestemming – 21 april 2017

Genuine – 17 april 2017

Inleiding intermezzo aforismen, gedachten en epigrammen – 13 april 2017

Friend – 24 maart - 2017

Time-out – 6 maart 2017

Human Behavior – 3 maart 2017

Parsifal – Deel 7 – 27 februari 2017

Parsifal – Deel 6 – 20 februari 2017

Judith von Halle – 18 februari 2017

Aforisme en perikel – Lichtflits en experiment – 13 februari 2017

Living – Foolish or not – 6 februari 2017

Parsifal – Deel 5 – 30 januari 2017

Parsifal – Deel 4 – 20 januari 2017

Parsifal – Deel 3 – 6 januari 2017

Feestdagen en Nieuwjaar – 2 januari 2017

2016

Parsifal – Deel 2 – 30 december 2016

Parsifal - Deel 1 – 23 december 2016

Tell me – 16 december 2016

Twee zielen (en niet één gedachte) – 12 december 2016

To become – 5 december 2016

Digitale geletterdheid – 28 november 2016

Onbehagen – 21 november 2016

Weekly basis – 14 november 2016

Braintwisters and inner demons – 23 september 2016

Polsslagen der tijd – 19 september 2016

Funderen – 15 september 2016

Misunderstanding – 8 september 2016

Shine – 4 september 2016

Delicaat – 29 augustus 2016

Literatuurbeschouwing – Deel 1: Literatuur als kunstuiting – 26 augustus 2016

Versnellen – 9 augustus 2016

Autonomie – 8 augustus 2016

Fighting spirit - 29 juli 2016

Wijziging vorm en inhoud van weblog Cahier – 24 juli 2016

Mara’s influence on literature writers – 22 juli 2016

Schone wereld en schone schijn, 16 juli 2016

Verbeelden – 14 juli 2016

Macht van markten en staatscontrole - 1 juli 2016

Brexit – Synopsis – 27 juni 2016

Female – 13 mei 2016

Progress – 5 mei 2016

On the March –Dienstmededeling – 25 april 2016

Over napijn, genezing en nadere toekomst – 17 april 2016

Pijn of geen pijn: een queeste en vraagstuk – 15 april 2016

2015

Dagelijks leven met in- en toewijding - 17 december 2015

Respect – 12 november 2015

Vitaliseren én wijzer worden – 9 november 2015

True nature – 5 november 2015

Simple & Not fade away – 29 oktober 2015

Literaire wegen (bezien tegen een Rotterdamse achtergrond) – 4 september 2015

Anticiperen en participeren – 22 februari 2015

Mijn schrijfwerk en wedervaren; derde maanknoop en negende levensfase – 8 februari 2015

2014

Productieve kracht laten gelden – 20 december 2014

Open wond – 1 december 2014

Over spreuken 2, 3 en 4 op weblog Sprüche in Prosa – 9 november 2014

Uit de nacht – 31 oktober 2014

Sturm und Drang en jaren die tellen – 15 oktober 2014

Citeren uit 'Sprüche in Prosa' in voorbereiding – 12 september 2014

Short one - Home Sweet Home - Rhine Harbour – 1 september 2014

Sergej O. Prokofieff en het thema van vergeestelijking van het fysieke lichaam – 5 augustus 2014

Karma van de Antroposofische Vereniging in Nederland herkennen en erkennen – Jaar 2014 – 8 juni 2014

Gezamenlijke verantwoordelijkheid – 11 mei 2014

Kunst, religie en wetenschap & mythen en mysteriescholen – 29 april 2014

Light capture – 19 april 2014

Preoccupaties – 7 april 2014

Ondernemen – Bezield en sociaal – 25 maart 2014

Schoonmaakwoede – 22 maart 2014

Politieke (geheim)taal: centraal gestelde decentralisaties rijkelijk uitgedragen – 16 maart 2014

Antroposofie en wetenschapsfilosofie (3) – Afbaken – 8 maart 2014

Antroposofie en wetenschapsfilosofie (2) – Eigen koers – 14 februari 2014

Antroposofie en wetenschapsfilosofie (1) – Voorspel - 12 februari 2014

2013

Integriteit en vrijeschoolonderwijs in toekomstperspectief – 20 juli 2013

Nieuwe koers – 22 juni 2013

Rotjeknor - We doen het zelf wel - 10 mei 2013

Nieuw orgaan - Karma en reïncarnatie - Honderd jaar terug – 1 mei 2013

Weegfactoren en onderscheid - 1 april 2013

Sociale driegeleding door de bank genomen - 26 maart 2013

Over helderziendheid en voortschrijdend inzicht - 9 maart 2013

Sympathie voor Iblis - 13 februari 2013

Money voor nothing... or love don't search itself? - 8 februari 2013

Stokken stopt - 27 januari 2013

Imagine: spielerisch to be honest - 16 januari 2013

Verbijstering, bewilderment (perplexity) en Verwirrung is kwestie van beschaving - 6 januari 2013

Dubbelblind slim - Open je ogen - 3 januari 2013

Judith von Halle en Junko Althaus - 1 januari 2013

2012

Wagners worstelingen anno 2012/13; Wagner uit Goethes Faust - 15 december 2012

'Heilig' mantra: groei, groei en nog eens groei! - 11 december 2012

With double in mirrors - 25 november 2012

Sneltreinvaart - 19 oktober 2012

Voorsorteren op digitale snelweg - 14 oktober 2012

De bijen en het Woord - 8 oktober 2012

Manifestaties van het licht - 30 september 2012

Chemische Bruiloft - 25 september 2012

Danige deining - 21 september 2012

Zinnen verzet, orde op zaken gesteld, en weer back to business as (un)usual - 24 augustus 2012

Beramen en benevelen - 22 juli 2012

Facing Mirrors and Signs on the Wall with feet on Earth - 21 juli 2012

Bloggen en bloggers online and offline - 20 juli 2012

Stilaan stilstaan - 17 juli 2012

Plaatselijke sufferdje - 2 juli 2012

Terry Boardman on Actualities - 28 juni 2012

Economieën op drift en vaart of stagnatie der volkeren - 17 juni 2012

Wisseling van de wacht - 10 juni 2012

Bredere economische horizon - 8 juni 2012

De eigenlijke Europese munt: eureka’s - 3 juni 2012

Dienstmededeling: internetadres Cahier gewijzigd - 3 juni 2012

Life with music - 3 juni 2012

Weer aan de bak - 2 juni 2012

2011

Uitweidingen over het Marcus-evangelie - 2e tekstdeel - 18 april 2011

Uitweidingen over het Marcus-evangelie - Eerste tekstdeel - 11 april 2011

'Vereeuwigen' van teksten en plaatjes – Hardlopers en doodlopers - 4 april 2011

Culturele verscheidenheid en tijdsopgaven – Karma en reïncarnatie in de praktijk - 2 april 2011

Oponthoud - Reactie volgt nog - May the Force be with You! - 28 maart 2011

Blad voor de mond nemen of absolute waarheid verkondigen - 25 maart 2011

Japanese houding en inborst bij breuklijnen en waterscheidingen - 23 maart 2011

Living on the edge – Japan - 21 maart 2011

Preludes en dissonanten - Recapitulatie en overzicht - 19 maart 2011

Psychologie en genetica van (vleesgeworden) arrogantie - 13 maart 2011

Moderne literatuurkritiek – Waar gaat het over? - 12 maart 2011

The aftermath – Slotwoord bij drieluik over Judith von Halle - 11 maart 2011

Vermeende inwijding - Judith von Halle - 6 maart 2011

Saturday - 4 maart 2011

Hey Jude – Make it better - 3 maart 2011

Sign of times – Judith von Halle for instance - 2 maart 2011

Wie is wie met wie? – Willen echten echt opstaan! - 1 maart 2011

Leidraden, labyrinten, uitwegen en valkuilen - februari 2011

M. Vasalis en Naema Tahir - Niet kijken op een dag - 27 februari 2011

Waar staat Europa bij stil? - 12 februari 2011

Omgekeerde cultus (Michaël) en Faust - 7 februari 2011

Energiek vooruit - 29 januari 2011

Pauselijk bannen - Pro-actief 'herderschap' - 17 januari 2011

Start van het nieuwe jaar: 2011 - 11 januari 2011

Anders gepland - Datum verzet - 9 januari 2011

2010

Geesteswetenschap – Hoe werken de engelen in ons astrale lichaam? - 25 december 2010

Introductie van de bewustzijnsziel - Geschiedkundige impuls - 20 november 2010

Rol van Pentagon bij oorlog en vrede - Kennisworstelingen - 13 november 2010

Vergewissen van wiskunde - 27 oktober 2010

Vooral geen water geven en zeker geen koffie morsen - 24 oktober 2010

Proactieve interactie - Michel Gastkemper over Antroposofie Monitor - 14 oktober 2010

Voor- en achterland - Volkerenkunde - 14 oktober 2010

Open internetgemeenschap - 9 oktober 2010

Symbiosen en gedeelde belangen - 3 oktober 2010

Draken van onderwerpen - Wie stelt wie met wat aan de kaak? - 30 september 2010

Feit en fictie & Begrip en inzicht - Koers Antroposofische Vereniging - 29 september 2010

Hoofdkwartier antroposofische vereniging - 27 september 2010

Digitale bibliotheek - Zeno.org - 26 september 2010

Voetbal en vechtsporten zijn niet uit den boze - 25 september 2010

Full moon almost - Spiritual shopping or tell what you can sell - 27 september 2010

Hedendaagse maieutiek - 20 september 2010

Not asleep yet - 18 september 2010

Nederlandse vertaling Steiners voordrachtencyclus over Filosofie van Thomas van Aquino - 16 september 2010

Gemoederen in en rond de Antroposofische Vereniging - Taja Gut - 16 september 2010

Hemelvaartsdag 2010 - 13 mei 2010

Stralende lentedag - 6 mei 2010

Start - 28 april 2010

Vertalen - Translate