vrijdag 19 oktober 2012

Sneltreinvaart

Slotpleidooi
Flitsbericht tussendoor. Inspreken bij Commissie Begroting 2013 - Gemeente Rotterdam zit er op. Verliep redelijk goed gisteren. Hoop dat ‘ons’ verhaal , ik bedoel dat van Belangenvereniging ID Rotterdam, voldoende duidelijk over het voetlicht is gebracht en we dit richting College en Raad een verder vervolg kunnen geven. Vol gas verder vooruit daarmee. Inspreekmoment, met vragenbewoording en slotpleidooi valt hier te bekijken en beluisteren: Inspreekmoment Belangenvereniging ID Rotterdam – Raadscommissie Jaarbegroting 2012 - Gemeente Rotterdam (Webcast Gemeente Rotterdam, 18-10-2012; video-weergave laten beginnen op 4 uur en 10 minuten; duur ± 20 minuten; videoscherm valt te vergroten, schermvullend, door er op te dubbelklikken met linkermuisknop of eenmaal klikken met rechtermuisknop en vervolgens keuzeoptie volledig scherm aanklikken).

Persoonlijk heb ik niet veel op met partijpolitiek, doch het is nu eenmaal een levende realiteit waarmee je te maken hebt. Zeker in een land als Nederland. Mens wikt en politieke partij of politieke kaste beschikt!? Zo extreem ligt het misschien niet, maar het lijkt er ‘soms’ wel op. Teveel en te vaak naar mijn smaak althans. Ben onder andere een voorstander van meer directe democratie. Je kunt wel niet over alles referenda houden, maar het mag van mij flink wat meer en vaker in dit land. Zou me er bijna een Zwitser door gaan voelen, nee geen Zwitserleven Gevoel; getrokken uit Rotterdamse klei leeft dit zo bij mij (affiniteit met referenda). Ook ten aanzien van democratie, liberalisme en socialisme laat ik me diep inspireren door denkbeelden van Rudolf Steiner. Zie bijvoorbeeld: Sociale Toekomst (Google Books; GA 332a; Dornach, oktober 1919; 93 jaar geleden). En ook op treftwoord aldaar: Democratie – Sociale Toekomst (Google Books; GA 332a).

Kring - In- en/of uitwaarts gericht?
Verbind me niet snel met verenigingen. Op pakweg vijftienjarige leeftijd werd ik lid van een schaakvereniging. Bleef tot pakweg mijn tweeëndertigste die sport in clubverband beoefenen. In mijn twennerjaren werd ik lid van de Antroposofische Vereniging. Eind twenner jaren of begin van mijn dertiger jaren stapte ik daar weer uit en rond mijn vijftigste, ben nu drieënvijftig, werd ik weer lid van AViN (en AAG). Denk tot en met mijn laatste levensadem nu. Ben overigens vanaf mijn eenentwintigste onafgebroken met antroposofie aan de slag gegaan en bezig gebleven, dus ook solitair.

Rond mijn zevenenveertigste nam ik een bestuursfunctie op me (secretaris) bij de vereniging genoemd in de eerste alinea van dit blogbericht. Een stelling van Steiner dat je elkaar in verenigingsverband juist niet leert kennen of misschien beter gezegd veelal veel minder dan je denkt, verwacht of wenst, daartoe dan dus in verenigingsverband op bewuste wijze extra inspanningen zou moeten verrichten, is naar mijn ervaring waar. Heb in dat opzicht sterke staaltjes meegemaakt in mijn afgelopen leven vanaf mijn vijftiende. Ook onderschrijf ik de inhoud van Ridzerd van Dijks recente blogbericht Preken (Rudolf Steiner Citatensite, 17-10-2012) in dezen.

Thierry Baudet
Geen goed maar wel interessant debat gisterenavond op TV tussen CDA-Europarlementariër Corien Wortmann en rechtsfilosoof en schrijver Thierry Baudet over de huidige EU en EMU ontwikkelingen, inhakend op de huidige Eurotop (NOS Nieuws) van 18 en 19-10-2012. Zie en beluister: Wortmann en Baudet over Eurotop (Pauw en Witteman, 18-10-2012). Persoonlijk vind ik lezen en bestuderen van Baudets boekwerk De aanval op de natiestaat (2012) zeker de moeite waard. Zoals het er nu naar uitziet zal al halverwege volgende maand, maand november, een nieuw kabinet van VVD en PvdA huize in Den Haag aantreden. Jaar 2012 was en is cruciaal voor Nederland en Europa. Het kruipt niet naar oud en nieuw maar stormt naar 2013. Fasten your seat belts citizens. Roller coaster.


18 opmerkingen:

 1. Ik heb de video gezien, John. Erg knap dat je zo inzet voor de belangenvereniging ID.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Goed dat je het even bekeken en beluisterd hebt Rizerd. Team dat zich hiervoor inzet is natuurlijk gemêleerd. Een ieder draagt zijn eigen unieke steen bij. Voor degenen die het betreft is het natuurlijk een spannende en en ook wel zenuwslopende tijd.

   Verwijderen
 2. Dag John,
  Er is iets mis met ‘Recente reacties’. Ik had er op mijn weblog ook last van, en heb een ander gadget met deze functie geïnstalleerd, die het wél doet. (En die zogenaamde Tariq Honey kwam mijn weblog ook al onveilig naken; ik heb hem gauw naar de spambox verbannen...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Michel,
   Kwam vandaag pas weer toe aan Cahier. Zal kijken welke andere gadget dan nog wel functioneel is. Dank je voor deze attentie!

   Verwijderen
  2. Dag John,
   Deze is vast goed te gebruiken: http://www.blogger.webaholic.co.in/2011/03/recent-comments-widget-for-blogger.html.

   Verwijderen
  3. Beetje overbodig, want hij doet het bij jou alweer...

   Verwijderen
  4. Dag Michel,
   Met de zoekfunctie in editor Gadgets rolde er reeds één uit die wel functioneel blijkt na installatie vandaag. Toch bedankt voor je snelkoppeling. Een mens kan altijd bijleren.

   Verwijderen
  5. Dank je wel voor de link Michel! Zo heb ik het probleem bij mij ook weer kunnen oplossen. Het ziet er wel een beetje anders uit, maar ik weet niet wat ik daar nog aan zou kunnen doen.

   Verwijderen
 3. John, het mechanisme van de datum vermelding van blogroll begrijp ik nog niet helemaal. Van mij staat er een item (bij jou helemaal onderaan) van een jaar geleden vermeld terwijl er veel recentere zouden moeten zijn.
  groet Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zou je als proef de verwijzing naar mijn blog even kunnen verwijderen en dan weer opnieuw invoeren? kijken of er dan iets wijzigt....

  k

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Kees,

  Heel vervelend dat mijn blogroll jouw laatste blogartikel Judith von Halle (Antroposofie en apocalypse, 17-11-212) niet weergeeft, maar slechts een item vermeld van een jaar geleden. Heb de proef op de som genomen, je blog uit de blogroll verwijderd en weer ingevoerd, maar helaas zonder positief resultaat. Heeft het probleem misschien te maken met het feit dat je bepaalde blogberichten/items voortdurend update waardoor ze wellicht steeds een andere datum krijgen en een blogroll zo'n steeds veranderende datum voor een (zich uitbreidende) draad niet 'aankan'?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. John, ik ga het uitzoeken, vermoedelijk sla je de spijker op zijn kop. Daarbij vraag ik me af als ik een update uitvoer in een artikel ik dat dan gewoon kan bewerken (dat was eigenlijk mijn gewoonte) of dat ik het altijd terug zou moeten zetten naar concept en dan opnieuw publiceren met daarbij nieuw behorende datum, die laatste twee handelingen heb ik inderdaad vaak nagelaten.
  Daarnaast weet ik dus ook niet precies welke criteria een blog troll:) hanteert .

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is een mooie verspreking van Kees: 'blog troll'
  Dit euvel is bij de weblog van Michel 'Antroposofie in de pers' ook een paar keer voorgekomen, dat zijn weblog helemaal onderaan in mijn blogrol verscheen met een ouder bericht. Het heeft zich vanzelf weer opgelost lijkt het, want het is nu alweer even niet voorgekomen. Misschien weet hij hoe dit gekomen is? Succes met het uitzoeken Kees en John.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb momenteel (vrijdag 15:30)het probleem dat al mijn blogs de berichten erin wel te openen zijn, maar niet te bewerken. Nu kan dat iets te maken hebben met de instelling van het geheugen van mijn computer, maar mogelijk ook iets algemeens met de blogsoftware van google. Vraagje aan Mirthe en John of jullie wel gewoon al bestaande bestanden kunnen aanpassen?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. nu 17.15 is het probleem wat ik ook bij google gemeld heb gelukkig weer voorbij, hoogstwaarschijnlij was het een particulier probleem

  groet Kees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Kees,
   Gelukkig heeft het zich vanzelf weer opgelost. Dat maak ik wel vaker mee bij blogger. Er gebeurt iets waar je geen greep of zicht op hebt. Mijn ervaring is dat het na een tijdje weer opgelost is, dus wacht ik even af alvorens er zelf iets aan te proberen te doen.
   Fijne zondag voor jou en John!
   Mirthe

   Verwijderen
 10. Hoi Mirthe. Nu of het vanzelf gegaan is of omdat ik een lading feedback naar google gestuurd heb wet ik niet.Maar de schrik is weer voorbij, er gaat dan in gedachten toch opeens aardig wat hoeveelheid werk te gronde. Jullie ook goede zondag, bij ons komt St.Nicolaas langs als de planning goed gaat. Ik denk dat het met de blog troll ook wel goed komt na verloop van tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toch wel vervelend dat de software van blogspot.com zo veranderlijk/storingsgevoelig is. Met de bladspiegel op Cahier is het tot op heden niet niet echt meer als van ouds geworden. Nu ja, het is gratis dus je neemt bepaalde dingen dan voor lief.

   Verwijderen

Overzicht van alle blogberichten op Cahier - Nieuwer bericht boven en ouder bericht onder

2019

Ge-waar-worden – 24 november 2019

Antroposofisch vertaalwerk – 17 november 2019

Stralend licht – 12 november 2019

Kort telegram – 29 oktober 2019

Ontknoping? – 19 oktober 2019

Menselijke en kunstmatige intelligentie – 6 oktober 2019

Transities - 16 september 2019

Perseus en Medusa – 13 juli 2019

Open letter to Jules Evans – 30 juni 2019

Realy Only Fantasy? – 21 juni 2019

Tech & Spirit – 2 juni 2019

Over liefde en vrijheid – 24 mei 2019

Origin and purpose of Evil & Function of Self-Love – 13 mei 2019

Agens, 10 mei 2019

Diary: Evil, Knowledge and Courage – 3 mei 2019

Folk – 19 april 2019

Gemeenschap – 8 april 2019

Closure – 1 april 2019

Distantie en existentie met monoloog en dialoog – 29 maart 2019

Beweging – 22 februari 2019

Geplande publicatie bij Schrijfbureau Bewustzijnsziel – 15 februari 2019

Gratis Google voorzieningen op de tocht – 1 februari 2019

Eerbiedigende aandachtigheid – 31 januari 2019

Verborgen werkwoord: ontkenteren - 21 januari 2019

Philosophy, Spiritual Activity and Christianity – 14 januari 2019

Lemniscaat – 11 januari 2019

Modern Soul and Struggling Psyche (Mind) – 1 januari 2019

2018

My initiation and moral development – 14 december 2018

Music and ethics – 7 december 2018

Energy – 23 november 2018

Geestelijk ontwaken – 9 november 2018

Freedom and Spiritual Activity – 29 oktober 2018

Intuitions – 24 oktober 2018

Settle – 24 september 2018

De agenda die niet geschreven werd – 21 september 2018

Ecstatic or grounded – 10 september 2018

Ragnarok – 27 augustus 2018

Nietzsche’s Philosophers of Perhaps – 19 augustus 2018

Pensées – 11 augustus 2018

Dixit – 10 augustus 2018

Bestemmen – 6 augustus 2018

Antroposofen en politiek – 16 juli 2018

Cup of Tea – 2 juli 2018

Fresh – 22 juni 2018

Mind You – 13 juni 2018

The Opposite of Brexit? – 21 mei 2018

Consciousness Soul – 7 mei 2018

Small experience – 30 april 2018

Still – 16 april 2018

Een paasgedachte - (Parsifal - Deel 9) – 2 april 2018

Beware – 26 maart 2018

Vrijheid en deugd – 12 maart 2018

Forces & Creatures – 31 januari 2018

2017

Self-respect and development – 19 december 2017

Grace – 6 december 2017

Virtues – 4 december 2017

Oh Well – 23 november 2017

Kennistheorie – 10 november 2017

Filosofie, wetenschap en antroposofie – Deel 5 – 13 oktober 2017

Europe & Memoranda – 10 oktober 2017

Filosofie, wetenschap en antroposofie – Deel 4 - 29 september 2017

Ready to go again! – 28 september 2017

Keep up the pace – 11 september 2017

Filosofie, wetenschap en antroposofie - Deel 3 – 31 augustus 2017

Filosofie, wetenschap en antroposofie - Deel 2 – 28 augustus 2017

Dienstmededeling over deel 2 van meerluik – 21 augustus 2017

Filosofie, wetenschap en antroposofie - Deel 1 - 14 augustus 2017

Kelk – 7 augustus 2017

Wishes and embodiments – 3 augustus 2017

Foreshadowing – 31 juli 2017

Schimmenrijk – 24 juli 2017

Faust & Helena – 17 juli 2017

My Way – 10 juli 2017

Independent – 3 juli 2017

Wetenschap en ontwikkelingswegen – 27 juni 2017

Perceptie en oude windselen – 26 juni 2017

Memories – Friendship – 19 juni 2017

Volle teugen – 12 juni 2017

Society: human predestination or self-determination – 5 juni 2017

Innerlijke vrijheid – 29 mei 2017

Purify and Enlighten Someone – 22 mei 2017

Nature and nurture from a inner perspective – 15 mei 2017

Brief Message – 13 mei 2017

Opklaring - 11 mei 2017

Inside, outside, upside down – 8 mei 2017

Zien – 6 mei 2017

On-of-a-kind (Parsifal – Deel 8) – 1 mei 2017

Perceptie – 27 april 2017

Instignatie en initiatie – 24 april 2017

Zelfbestemming – 21 april 2017

Genuine – 17 april 2017

Inleiding intermezzo aforismen, gedachten en epigrammen – 13 april 2017

Friend – 24 maart - 2017

Time-out – 6 maart 2017

Human Behavior – 3 maart 2017

Parsifal – Deel 7 – 27 februari 2017

Parsifal – Deel 6 – 20 februari 2017

Judith von Halle – 18 februari 2017

Aforisme en perikel – Lichtflits en experiment – 13 februari 2017

Living – Foolish or not – 6 februari 2017

Parsifal – Deel 5 – 30 januari 2017

Parsifal – Deel 4 – 20 januari 2017

Parsifal – Deel 3 – 6 januari 2017

Feestdagen en Nieuwjaar – 2 januari 2017

2016

Parsifal – Deel 2 – 30 december 2016

Parsifal - Deel 1 – 23 december 2016

Tell me – 16 december 2016

Twee zielen (en niet één gedachte) – 12 december 2016

To become – 5 december 2016

Digitale geletterdheid – 28 november 2016

Onbehagen – 21 november 2016

Weekly basis – 14 november 2016

Braintwisters and inner demons – 23 september 2016

Polsslagen der tijd – 19 september 2016

Funderen – 15 september 2016

Misunderstanding – 8 september 2016

Shine – 4 september 2016

Delicaat – 29 augustus 2016

Literatuurbeschouwing – Deel 1: Literatuur als kunstuiting – 26 augustus 2016

Versnellen – 9 augustus 2016

Autonomie – 8 augustus 2016

Fighting spirit - 29 juli 2016

Wijziging vorm en inhoud van weblog Cahier – 24 juli 2016

Mara’s influence on literature writers – 22 juli 2016

Schone wereld en schone schijn, 16 juli 2016

Verbeelden – 14 juli 2016

Macht van markten en staatscontrole - 1 juli 2016

Brexit – Synopsis – 27 juni 2016

Female – 13 mei 2016

Progress – 5 mei 2016

On the March –Dienstmededeling – 25 april 2016

Over napijn, genezing en nadere toekomst – 17 april 2016

Pijn of geen pijn: een queeste en vraagstuk – 15 april 2016

2015

Dagelijks leven met in- en toewijding - 17 december 2015

Respect – 12 november 2015

Vitaliseren én wijzer worden – 9 november 2015

True nature – 5 november 2015

Simple & Not fade away – 29 oktober 2015

Literaire wegen (bezien tegen een Rotterdamse achtergrond) – 4 september 2015

Anticiperen en participeren – 22 februari 2015

Mijn schrijfwerk en wedervaren; derde maanknoop en negende levensfase – 8 februari 2015

2014

Productieve kracht laten gelden – 20 december 2014

Open wond – 1 december 2014

Over spreuken 2, 3 en 4 op weblog Sprüche in Prosa – 9 november 2014

Uit de nacht – 31 oktober 2014

Sturm und Drang en jaren die tellen – 15 oktober 2014

Citeren uit 'Sprüche in Prosa' in voorbereiding – 12 september 2014

Short one - Home Sweet Home - Rhine Harbour – 1 september 2014

Sergej O. Prokofieff en het thema van vergeestelijking van het fysieke lichaam – 5 augustus 2014

Karma van de Antroposofische Vereniging in Nederland herkennen en erkennen – Jaar 2014 – 8 juni 2014

Gezamenlijke verantwoordelijkheid – 11 mei 2014

Kunst, religie en wetenschap & mythen en mysteriescholen – 29 april 2014

Light capture – 19 april 2014

Preoccupaties – 7 april 2014

Ondernemen – Bezield en sociaal – 25 maart 2014

Schoonmaakwoede – 22 maart 2014

Politieke (geheim)taal: centraal gestelde decentralisaties rijkelijk uitgedragen – 16 maart 2014

Antroposofie en wetenschapsfilosofie (3) – Afbaken – 8 maart 2014

Antroposofie en wetenschapsfilosofie (2) – Eigen koers – 14 februari 2014

Antroposofie en wetenschapsfilosofie (1) – Voorspel - 12 februari 2014

2013

Integriteit en vrijeschoolonderwijs in toekomstperspectief – 20 juli 2013

Nieuwe koers – 22 juni 2013

Rotjeknor - We doen het zelf wel - 10 mei 2013

Nieuw orgaan - Karma en reïncarnatie - Honderd jaar terug – 1 mei 2013

Weegfactoren en onderscheid - 1 april 2013

Sociale driegeleding door de bank genomen - 26 maart 2013

Over helderziendheid en voortschrijdend inzicht - 9 maart 2013

Sympathie voor Iblis - 13 februari 2013

Money voor nothing... or love don't search itself? - 8 februari 2013

Stokken stopt - 27 januari 2013

Imagine: spielerisch to be honest - 16 januari 2013

Verbijstering, bewilderment (perplexity) en Verwirrung is kwestie van beschaving - 6 januari 2013

Dubbelblind slim - Open je ogen - 3 januari 2013

Judith von Halle en Junko Althaus - 1 januari 2013

2012

Wagners worstelingen anno 2012/13; Wagner uit Goethes Faust - 15 december 2012

'Heilig' mantra: groei, groei en nog eens groei! - 11 december 2012

With double in mirrors - 25 november 2012

Sneltreinvaart - 19 oktober 2012

Voorsorteren op digitale snelweg - 14 oktober 2012

De bijen en het Woord - 8 oktober 2012

Manifestaties van het licht - 30 september 2012

Chemische Bruiloft - 25 september 2012

Danige deining - 21 september 2012

Zinnen verzet, orde op zaken gesteld, en weer back to business as (un)usual - 24 augustus 2012

Beramen en benevelen - 22 juli 2012

Facing Mirrors and Signs on the Wall with feet on Earth - 21 juli 2012

Bloggen en bloggers online and offline - 20 juli 2012

Stilaan stilstaan - 17 juli 2012

Plaatselijke sufferdje - 2 juli 2012

Terry Boardman on Actualities - 28 juni 2012

Economieën op drift en vaart of stagnatie der volkeren - 17 juni 2012

Wisseling van de wacht - 10 juni 2012

Bredere economische horizon - 8 juni 2012

De eigenlijke Europese munt: eureka’s - 3 juni 2012

Dienstmededeling: internetadres Cahier gewijzigd - 3 juni 2012

Life with music - 3 juni 2012

Weer aan de bak - 2 juni 2012

2011

Uitweidingen over het Marcus-evangelie - 2e tekstdeel - 18 april 2011

Uitweidingen over het Marcus-evangelie - Eerste tekstdeel - 11 april 2011

'Vereeuwigen' van teksten en plaatjes – Hardlopers en doodlopers - 4 april 2011

Culturele verscheidenheid en tijdsopgaven – Karma en reïncarnatie in de praktijk - 2 april 2011

Oponthoud - Reactie volgt nog - May the Force be with You! - 28 maart 2011

Blad voor de mond nemen of absolute waarheid verkondigen - 25 maart 2011

Japanese houding en inborst bij breuklijnen en waterscheidingen - 23 maart 2011

Living on the edge – Japan - 21 maart 2011

Preludes en dissonanten - Recapitulatie en overzicht - 19 maart 2011

Psychologie en genetica van (vleesgeworden) arrogantie - 13 maart 2011

Moderne literatuurkritiek – Waar gaat het over? - 12 maart 2011

The aftermath – Slotwoord bij drieluik over Judith von Halle - 11 maart 2011

Vermeende inwijding - Judith von Halle - 6 maart 2011

Saturday - 4 maart 2011

Hey Jude – Make it better - 3 maart 2011

Sign of times – Judith von Halle for instance - 2 maart 2011

Wie is wie met wie? – Willen echten echt opstaan! - 1 maart 2011

Leidraden, labyrinten, uitwegen en valkuilen - februari 2011

M. Vasalis en Naema Tahir - Niet kijken op een dag - 27 februari 2011

Waar staat Europa bij stil? - 12 februari 2011

Omgekeerde cultus (Michaël) en Faust - 7 februari 2011

Energiek vooruit - 29 januari 2011

Pauselijk bannen - Pro-actief 'herderschap' - 17 januari 2011

Start van het nieuwe jaar: 2011 - 11 januari 2011

Anders gepland - Datum verzet - 9 januari 2011

2010

Geesteswetenschap – Hoe werken de engelen in ons astrale lichaam? - 25 december 2010

Introductie van de bewustzijnsziel - Geschiedkundige impuls - 20 november 2010

Rol van Pentagon bij oorlog en vrede - Kennisworstelingen - 13 november 2010

Vergewissen van wiskunde - 27 oktober 2010

Vooral geen water geven en zeker geen koffie morsen - 24 oktober 2010

Proactieve interactie - Michel Gastkemper over Antroposofie Monitor - 14 oktober 2010

Voor- en achterland - Volkerenkunde - 14 oktober 2010

Open internetgemeenschap - 9 oktober 2010

Symbiosen en gedeelde belangen - 3 oktober 2010

Draken van onderwerpen - Wie stelt wie met wat aan de kaak? - 30 september 2010

Feit en fictie & Begrip en inzicht - Koers Antroposofische Vereniging - 29 september 2010

Hoofdkwartier antroposofische vereniging - 27 september 2010

Digitale bibliotheek - Zeno.org - 26 september 2010

Voetbal en vechtsporten zijn niet uit den boze - 25 september 2010

Full moon almost - Spiritual shopping or tell what you can sell - 27 september 2010

Hedendaagse maieutiek - 20 september 2010

Not asleep yet - 18 september 2010

Nederlandse vertaling Steiners voordrachtencyclus over Filosofie van Thomas van Aquino - 16 september 2010

Gemoederen in en rond de Antroposofische Vereniging - Taja Gut - 16 september 2010

Hemelvaartsdag 2010 - 13 mei 2010

Stralende lentedag - 6 mei 2010

Start - 28 april 2010

Vertalen - Translate